Muzica vs Realitate

„Sunt aici ca sa exprim durerea
celor care nu mai au puterea
sa n-adoarma in metrou cand vin de la munca” (MAI DEPARTE – Veritasaga)

Eu sunt un om caruia i place sa fie leganat de ultimul autobuz de noapte, aproape gol, cu muzica in surdina si cu aerul conditionat pornit. Ma gandesc cu disperare la ziua de maine, ca ma trezesc la 5.30 ca sa ajung la munca si singur voi fi in stare sa atipesc in autobuz si cand merg si cand ma intorc de la serviciu.

Daca sunt asa, lamuriti-ma si pe mine! Sunt un om care lupta pentru un „cer senin”? Eu zic ca sunt doar obosita ca nu sunt obisnuita sa lucrez. Mentionez ca sunt copil cuminte cu scaun la cap, bine scolit, care lucreaza la un birou. Am planuri si nu sunt un copil de bani gata. Planurile mele implica doar propriile mele forte si pentru inceput cativa ani alocati pentru niste vise mult mai mari decat mine.

Dar domnilor, eu ascult Parazitii si Veritasaga si nu ascult sub nicio forma manele. Dar va asigur ca majoritatea oamenilor „care nu mai au puterea sa n-adoarma in tramvai” nu asculta Veritasaga si nu multumesc nimanui ca-i sprijina cu niste versuri, vorbe si compasiune. Niciuneia dintre aceste persoane nu-i pasa daca viata voastra a fost grea sau nu. Se gandesc doar la ei si la familia lor. Si, stimata audienta, acesti oameni asculta manele. Doar nu va imaginati un om obosit, pe jumatate baut, intorcandu-se de la munca si batandu-si nevasta pe Parazitii, nu? Si asta doar pentru ca a ascuns banii de el ca sa nu-i bea pe toti, si ca… el e barbatul in casa si lui i se cuvine „the big piece of chicken”

Sa analizam: tatii muncesc, asculta manele, copiii acestora nu apreciaza, asculta manele. Tati laudati, copii injurati. Unde ajungem, domnilor? La aceeasi situatie, doar ca peste aproximativ 25 de ani. Un cerc vicios. Ce muzica vor asculta acesti oameni si copii lor peste 25 de ani? Cine va mai pune in lumina situatia lor?

Sau nu am inteles eu corect? Ce mi-a scap si unde, domnilor?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s