Fumul de tigara…

Stateam pe terasa fostului apartament. Era o terasa mare, deschisa si noi am pus unul dintre fotolii afara pentru ca era frumos dupa-amiaza, sa stam la povesti pe balcon. Simteam fumul de tigara si incercam sa gandesc in locul persoanei care fuma. Urmaream linia desenata de fum in aer, nu simteam nevoia sa vorbesc pentru ca nu era nimic de spus. Invatasem pana atunci sa nu ma mai pierd langa cineva. Era un moment in care mi se permintea sa uit tot ce am invatat. Era o clipa de liniste, o clipa doar cu fumul de tigara. Simteam cum duc mana la gura dintr-un reflex, trag din tigara care se ardea foarte repede, duceam mana jos, nu dadeam drumul fumului. Am studiat mult acest fum de tigara. Unde se ducea el, de unde venea. Era doar o linie de aer gri. Tigara era doar tutun si hartie. Si acum aud sunetul tigarii, cum se arde, cum sfaraie incet in timp ce se roseste usor. Mereu tigara e ultima. Tigara a incheiat si va incheia in continuare tot.

Ce era fascinant? Ce e mereu fascinant in lucrurile marunte… Tigara? Momentul zilei? Cine o fuma? Nu pot sa explic, dar era cu siguranta linistea pe care o simt foarte rar. Linistea din timpul ploii, linistea amurgului pe malul marii, linistea unei zile implinite… „ssshhht”… linistea de dupa multe lacrimi, linistea resemnarii, linistea momentului in care ai hotarat sa treci mai departe, toate intr-un fir gri de aer.

*Amalgam de ganduri si amintiri

Reclame

3 gânduri despre „Fumul de tigara…

  1. …just listen to: Mafia – Sus in fum…. e tot ce ai scris aici dar pe muzica !!!

  2. Well.. Am ascultat. Diferenta e ca eu eram asa fara ajutorul unei substante, cel putin nu exterioare mie 😛

  3. sau mai sunt momente in care stai…pur si simplu…”adormi” si „te trezesti” intr-un real imaginar unde nimic nu pare a fi in concordanta cu ceea ce tu stiai ca fiind viata ta..si e placut nu?Iar cand revii acolo unde fizicul iti e..realizezi ca ai pierdut jumatate din conversatie si iti e prea rusine sa intrebi–>”despre ce e vorba?”:))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s