Not cooking anymore

Si o perioada te blochezi. Te gandesti sa nu mai scrii niciodata. Nu iti mai citesti prietenii si nici fostii prieteni si nici fratii si nici mama. Nu mai crezi in ce au ei de spus. Te gandesti serios sa-ti faci cont pe twitter (ca doar asta e la moda acum).

Bah! Am citit o carte, cred ca mi-am dezvoltat vocabularul, te gandesti… Greseala mare intr-un astfel de rationament. Ramai blocat la cuvantul „rationament”. Era o data pe vremuri cand mai stiai sa faci o adunare si o inmultire si cand credeai ca rezolvatul problemelor de fizica prin matematica era cel mai minunat lucru pe care il poti indeplini. Un 10 la fizica si un 9+”tzaca” la matematica iti dadeau voie sa… stai pe net pana dimineata.

Acum te afunzi in cum sa scrii corect, cum sa vorbesti corect, cand sa vorbesti, ce sa spui, cat sa spui. Si mai ales ce sa faci, cand sa faci… ajungi sa scrii totul pe foaie. Credeai ca esti o persoana suficient de organizata ca sa nu faci planificari. Iti pui viata pe foaie: de la ora x la ora y ma vorbesc cu lumea la munci  (de la ora z pana la x ma gandesc ce e bine sa spun si ce nu e bine sa spun) si la fel pentru tot.

Te gandesti sa mai citesti o carte, dar ce? Nu gasesti nimic acum. Te pui in fata calculatorului si te blochezi, cu pagina goala in fata. Te-ai gandit sa pictezi, sa te joci cu plastilina. Te-ai gandit putin sa faci ceva util, dupa care te-ai gandit sa te uiti la un film. Si te ridici si te duci iar la biblioteca. Te gandesti ca avea unu’ o melodie in care zicea „E plictiseala, e doar o stare generala…” si te intorci si pui melodia sa cante. Din nou, la biblioteca. Ai impresia ca fiecare titlu te inspira si incerci sa ghicesti ce ascunde fiecare titlu sau poate faci tu o poveste unica?

Se schimba ora. Ti-ai pierdut timpul. Ai ramas blocat. Ploua. Dar e greu sa incepi o descriere, nu? E greu sa incepi sa construiesti un fir epic… E plictiseala, e doar o stare generala….

Reclame

Un gând despre „Not cooking anymore

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s