Prevad o Romanie cocosata!

Si acum daca o sa se taie din salarii si din pensii cine o sa mai faca facultatea? Cati din acei cine vor fi la „cu taxa” si cati la „fara taxa”? Toate se scumpesc, te mai tine mama si tata la facultate?

Sunt curioasa… pana acum prin facultate se perindau de la copii de bani gata, pana la cei mai studiosi indivizi pe care i-am cunoscut pana acum. Saptamana trecuta se perindau multe pitzi trase la indigo si nu mai intelegeam nimic. Ori s-a schimbat moda in asa fel incat eu nu mai am ce cauta printre ei, ori chiar nu era niciun om cat de cat om normal printre ei.

Taxele la facultate si master sunt exorbitante (punctul meu de vedere). Daca pana acum era greu de intretinut un copil la facultate, de acum inainte – cu salarii scazute si taxe marite – va fi si mai greu.

Cine se va mai plimba pe holurile facultatii? Cati vor reusi sa se mai intretina? Doar cei ambitiosi! Cati vor mai aprecia efortul de a fi tinut in facultate de parinti? 3-4-5 ani de rate, pentru o scoala, merita? Si mai ales se vor da examene de inscriere la facultate – indiferent de facultate? Vor intra la buget cei care merita cu adevarat sau cei cu pile? Se vor rari locurile de la buget?

Cine ne va mai plati facultatea, profesorii, mita? Cum se pun cele mai mari intrebari acum, pe timp greu de criza: oare cum o sa pot sa-mi mai tin copilul la facultate daca mi se taie 25% din salariu? sau cum indraznesc mie indivizii aia sa-mi taie 25% din salariul de profesor universitar? sau oare mi se va desfiinta catedra o data cu cei 25% din salariu?

Reclame

3 gânduri despre „Prevad o Romanie cocosata!

  1. Nu prea cred ca o sa fie prea multi studenti in urmatorii ani.Si daca ar vrea ei sa se intretina in facultate,nu prea au de unde sa faca rost de joburi.Guvernul in intelepciunea lui nemarginita,a avut grija sa nu investeasca banii primiti,sa ofere alternative.Acum platim pentru prostia lor!Asa ca nu stiu cate generatii de sacrificiu vor mai fi,facultatea va fi un lux,un vis indepartat pentru multi!

  2. Frumos punct de vedere. Poate asa nu toata lumea mai face o facultate pentru ca e in trend. Oricum consider ca se poate intretine si un student singur daca intr-adevar are vointa. Posturi de chelnerite sunt destule. Vorbeste un pierde vara, dar oricum raman la parerea initiala, ca daca se vrea cu adevarat se poate face o facultate si fara ajutorul parintilor. E mai greu intr-adevar si se lipsesc de multe farmece a timpului liber si mai ales a banilor aiurea cheltuiti, dar apreciaza,cred, mai mult anumite interese scolare.

  3. mai fura si ei cat mai au de unde taia, ameninta lumea care renunta sa isi apere drepturie si asa ne afundam tot mai mult … drumul deja e inceput si din pacate noi nu am invatat nimic din colapsul economic al Argentinei … mare pacat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s