Little gray dots on my brain

Ticurile nervoase sunt provocate de stari mari sau constante de stres. Nu despre asta vreau sa vorbesc, ci despre cum se trateaza aceste ticuri nervoase: prin relaxare si meditatie. Suntem foarte departe de asta si daca e sa vorbesc din experienta si sa rezum a nu-stiu-cata-oara cat de bestial a fost 2013 pentru mine, meditatia este singurul remediu. Am vorbit cu multa lume si „a ramane pozitiv” este o expresie foarte usor de pronuntat, foarte greu de pus in practica.

Am avut un prieten care acum doi ani a „hit rock-bottom” si nu stiam si nu intelegeam ce spune si nu credeam vreodata ca o sa fiu in starea asta. Am avut o viata usoara, el la fel. Ne-a durut in cot as putea sa spun, pana cand mi-a spus „Zgubi, am ajuns jos, mai jos ca niciodata si nu stiu cum o sa ma ridic”. Cand mi-a spus asta am inceput sa-i spun ca nu-i dracu’ asa de negru, ca toate se vor rezolva, ca are sprijinul tuturor, ca lucrurile se vor schimba in bine, in curand. De atunci nu mai vorbeste cu mine, adica nu despre asta. Nici n-au apucat sa treaca doi ani si m-am trezit, razand, in aceeasi situatie. Si i-am pus intrebarea, pe care nu ma gandeam ca o sa o pun vreodata: „ce ai facut tu ca sa te uiti in sus?” Nu mi-a raspuns nici pana in ziua de azi. Nu-l condamn si chiar ii multumesc ca a facut cel mai destept lucru pe care-l putea face: a tacut si nu mi-a zis ca nu-i dracu asa de negru, ca toate se vor rezolva, ca are sprijinul tuturor, ca lucrurile se vor schimba in bine, in curand. Nu te ajuti singur, nu te ajuta nimeni. Multi imi spun acum ca in momente dinastea incepi sa-ti triezi prietenii. N-am meditat mult la asta pentru ca de la cine ma asteptam mai putin mi-a zis, intr-o doara si cand era mai greu: „eu nu pot sa fac asta, eu le am pe ale mele” si a avut grija mare sa-mi si arate in fapte expresia asta. Restul s-au imprastiat si n-au spus nimic; de la ei nu ma asteptam oricum la mai multe. Dar, la fel ca si prietenul meu trecut prin asta, am avut (numarati pe degete) oameni care au ramas. Si nu ma refer la cei de care trebuie sa tragi ca sa iesi la un suc, atunci cand faci tu cinste, ma refer la aia care nu se supara daca-i suni si plangi la telefon. Cati? Haide acum, chiar vreti sa stiti? Unii o sa aflati, altii poate niciodata, dar „never say never”. Noh, si cum ziceam astia, putini, care au ramas sunt si ei trecuti prin tot, fiecare din ei a ajuns jos, unii mai jos decat altii, dar au fost jos si s-au ridicat si inca se mai ridica. Si lor le-am zis placa aia cu „nu-i dracu…etc” si acum radem, dar nimeni nu mai are aura de inocenta deasupra capului, peste toti s-a asezat o boare si unii au cearcane, altii nu mananca, ceilalti au riduri, unii nu rad, doar daca-i chiar amuzant.

Nu-i rau, dar nimeni nu o sa mai zica niciodata „I don’t give a fuck” asa usor ca inainte, pentru ca daca expresia asta venea natural in liceu si facultate, acum, in viata reala, nu mai e asa de naturala. Lumea reala este cu mai multe fete si cand ajungi sa vezi una dintre cele mai urate nu ai cum sa te intorci la ce a fost inainte (stiti voi, ca si expresia once you go black, you never go back). Dar nici nu vrem asta, doar ca pana si indiferenta se invata si se perfectioneaza prin practica. Stiu oameni care nu pot sa o stapaneasca nici dupa ani intregi de lipsa de liniste si pace. Ca sa poti medita trebuie sa ajungi la liniste si pace, ca sa ajungi la liniste si pace trebuie sa te relaxezi, ca sa te relaxezi trebuie sa te deconectezi, ca sa te deconectezi trebuie sa te detasezi, ca sa te detasezi trebuie sa… si tot asa. La ce pas ati ajuns, pentru ca eu sunt la diferiti pasi pe diferite planuri si nu stiu daca e drumul cel bun.

Sa ramai pozitiv inseamna sa ramai puternic, lectile se invata in timp si sunt dureroase. Sa ramai pozitiv inseamna sa te centrezi asupra ta, fara sa calci in picioare pe toata lumea. Sa ramai pozitiv inseamna sa gandesti pozitiv si sa te ajuti singur. Sa ramai pozitiv inseamna ca nici nu te apropii de butoiul cu melancolie si daca din greseala ai cazut sa ai puterea sa te ridici repede. Sa ramai pozitiv inseamna sa ai taria sa nu te descurajezi cand lucrurile merg prost zile, saptamani, luni… aproape ani. Sa ramai pozitiv inseamna sa fii impacat cu tine si cu ceilalti. Sa ramai pozitiv inseamna sa fii corect cu tine, dar si cu ceilalti. Sa ramai pozitiv inseamna sa te rupi de oamenii care te trag in jos, te calca in picioare si se bucura de asta (multumesc celor care m-au invatat sa intorc obrazul si palma, in acelasi timp, si apoi sa plec, pentru ca eu am puterea sa fac asta). Sa ramai pozitiv este un adevar, o prajitura, o reusita, o relaxare a muschilor, un zambet, un pas inainte. De aici nu mai e mult pana la… (cel putin) liniste si pace.

Reclame

3 gânduri despre „Little gray dots on my brain

  1. Pingback: Little gray dots on my brain – Evil needs candy too

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s